Tervetuloa viihtymään

Vanhaan Meijeriin 

Räyrinkiin

Vanhan Meijerin palveluista nauttivat niin paikalliset kuin kauempaa tulevatkin. Majoitu kauniilla paikalla järvenrannalla, syö hyvin, sauno ja vietä unohtumattomia hetkiä ystäviesi kanssa. Tutustu tarkemmin palveluihimme alla. 

Show More
AJANKOHTAISTA
Kiitos kesästä! Sunnuntaibrunssit tauolla

Kiitos kaikille Sunnuntaibrunssilla kävijöille. Olemme nyt niiden osalta tauolla. Mukavaa syksyä! :)

Pala historiaa

Vuonna 1929 rakennettiin Räyrinkiin meijeri. Se oli silloin keskeisellä paikalla. Olihan vieressä niin kunnantalo kuin neuvolakin. Myös järven läheisyys oli tärkeä meijerin toiminnalle. Meijeri jatkoi toimintaansa aina vuoteen 1986 asti ja työllisti monia räyrinkiläisiä. Paikallisten muistot Meijeri-aikaan liittyen ovat vahvasti läsnä heidän vieraillessaan meillä.
 

Meijerin lopettamisen jälkeen rakennukseen tuli vuokralaiseksi veteliläinen taiteilija Leena Salmela. Tuona aikana rakennus tunnettiin Leenan linnana. Pihalta löytyi kymmenittäin Salmelan kipsistä taiteilemia eläinfiguureja. Leenan taidetta on edelleen esillä Päärakennuksessa. 

Vuonna 2004 yrittäjäperhe Alaspää osti rakennuksen Vetelin kunnalta. Heidän visionaan oli muuntaa tiloista majoitus- ja ravintolatilat. Alusta asti oli selvää, että rakennuksen historia tultaisiin säilyttämään ja muutostöitä tehtäisiin mahdollisimman vähän. Esimerkiksi aivan rannan tuntumassa sijaitseva Rantala on muutettu majoitustiloiksi vanhan jää – ja viljavaraston raameista. Ennen jääkaapin käyttööntuloa jäävarastossa säilytettiin kesän yli jäälohkareita sahanpuruissa ja näin maito saatiin pidettyä viileänä. Jäälohkareet sahattiin talvisin järvestä. Perheen ylpeyden aihe on vanha rantasauna, jonka ainoat muutostyöt ovat pukuhuoneen pintamateriaaleissa. Rantasaunassa saa oikein kunnon Suomalaiset löylyt ja sen jälkeen on ihana pulahtaa Räyringinjärveen

Vanha Meijeri

Palokankaantie 30

69820 Räyrinki

  • Instagram - White Circle
  • Facebook Clean